Vilken Ajax Hub passar dig?

Vilken Ajax Hub passar dig?

Ajax Hub, Hub Plus, Hub 2 eller Hub 2 Plus?

Den här artikeln hjälper dig att välja rätt hubb när du köper Premiumlarm från Ajax. Vi vägleder dig genom att förklara de viktigaste skillnaderna mellan hubbarna. Sammanfattningsvis tipsar vi om Hub 2 om du önskar Ajax MotionCam, annars duger Ajax Hub mycket bra.

Alla hubbar är bra!

Först och främst. Det finns inga dåliga produkter från Ajax. Samtliga hubbar har stöd för alla komponenter (nästan – se undantag nedan) och du hanterar ditt larm på samma sätt med samma app. Alla hubbar stöd för att integrera Ajax med externa övervakningskameror genom en erkänd standard (RTSP).

Ajax Hub – Den vanliga!

Ajax Hub, dvs standardskyddet, är rätt för dig som vill ha ett utmärkt hemlarm där du inte är i behov av Ajax rörelsesensor med inbyggd kamera, Ajax MotionCam. Du kan även med denna hubb få stöd för videofilmer. Du kan koppla till 100 enheter till hubben och 50 användare, så det ger stöd även åt större villor och familjer.

Ajax Hub Plus

Den här hubben passar främst dig med företag som har många anställda eller enheter, eller för dig med särskilda behov. Ajax Hub Plus har samma funktionalitet som Hub med några skillnader:

 • Högre processorkraft och mer RAM-minne
 • Ytterligare en SIM-slot för dubbla GSM-uppkopplingar – både 2G och 3G
 • Ökad kommunikationsfrekvens med de olika enheterna
 • Upp till 150 detektorer, 50 kameror och 99 användare
 • Möjlighet att använda dubbla internetleverantörer, en med Ethernet och en annan med WiFi
 • Av ovan funktioner kanske låter bra på pappret, men fundera på om du verkligen behöver dem. Eftersom larmet hanterar små mängder data, och redan väldigt fort, så är resultatet av ökad processorkraft minimal. För de flesta räcker en GSM-kanal. 2G-nätet kommer leva kvar länge. Hub Plus kan även koppla upp sig mot Internet med WiFi, vilket för många är den största anledningen att de väljer Hub Plus. Det är dock alltid att föredra att uppkoppling sker med vanlig nätverkskabel.

  Ajax Hub 2

  Hub 2 är den nya och den verkliga utmanaren till Hub. Den ärver de flesta egenskaper som Hub har, men Hub 2 har även stöd för det nya nätverksprotokollet Wings, som är till för att överföra bilder från rörelsesensorn med kamera, Ajax MotionCam. Det är med andra ord den enda hubben som har stöd för foto.

  Ajax Hub 2 Plus (Den nyaste hubben)

  Det här är Hub Plus-versionen av Hub 2. Den är utrustad med stöd för MotionCam och uppkoppling till Internet genom WiFi. Det är den enda hubben som har stöd för GSM 4G, dvs LTE-teknologin. Prisnivån på Hub 2 Plus är betydligt högre än Hub 2.

  Notering till som älskar hemautomation

  I operativsystemet för hubbarna (Malevich 2.9) finns det stöd att göra för att göra scenarios för att automatisera hemmet, exempelvis med WallSwitch och Socket.  ( Läs mer här ). Antalet scenarios som är möjliga att bygga skiljer sig mellan hubbarna: 5 st för Hub, 32 för Hub 2 och 64 st för Hub Plus och Hub 2 Plus. Notera att Safeland Connect  som ger stöd för hemautomation fungerar för samtliga Ajax hubbar. .